Antena Căutare

Joseph Daul, presedintele grupului popularilor europeni (PPE): Decizia CCR privind referendumul trebuie aplicata cat mai repede

Decizia Curtii Constitutionale (CCR) "trebuie" sa fie respectata si aplicata cat mai repede posibil, pentru a pune capat "impasului" care afecteaza viata de zi cu zi a romanilor, a apreciat Joseph Daul, presedintele grupului PPE in Parlamentul European (PE).

Joseph Daul a spus ca, in urma invalidarii de catre Curte a referendumului privind destituirea lui Traian Basescu, "a venit timpul ca Guvernul de coalitie sa continue sa implementeze, fara intarziere sau abatere, angajamentele asumate fata de partenerii internationali ai Romaniei, inclusiv FMI (...) Poporul roman are nevoie de o conducere politica responsabila, care sa se concentreze asupra reformei si dezvoltarii tarii lor, si nu asupra agendelor politice personale ale liderilor socialisti si liberali". "Am incredere ca revenirea presedintelui Traian Basescu in functie va asigura balanta puterilor si respectul fata de principiile democratice", a mai subliniat liderul grupului PPE.

CCR a invalidat marti referendumul privind destituirea lui Basescu, la 29 iulie, constatand ca pragul minim necesar de participare (50% dintre persoanele inscrise pe listele electorale plus una) nu a fost atins, asa cum au aratat deja rezultatele oficiale anuntate de Biroul Electoral Central, publicate la sfarsitul lui iulie.

Foto: magyarhirlap.hu

Socant: O fetita romanca de patru ani a murit de foame in Belgia!... Presa internationala, despre decizia CCR asupra referendumului: "Un fel de sabie cu doua taisuri"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x