Căutare Live

Julian Assange: In Occident actioneaza o cenzura economica extrajudiciara

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, traieste, dupa eliberarea sa conditionata din inchisoare, impreuna cu garda sa de corp intr-un conac, in mediul rural englez, imprumutat de un bogat simpatizant. Intr-un interviu acordat ziarului Le Monde, el vorbeste despre problemele financiare ale Wikileaks. Unele dupa altele, serviciul de plata online PayPal, companiile de carti de credit Visa si MasterCard, apoi Bank of America si banca elvetiana Postfinance au blocat fara preaviz tranzactiile WikiLeaks si au inchis conturile personale ale lui Julian Assange.

"Gratie mediatizarii actiunii noastre, am inceput sa primim aproape 100 000 de euro donatii pe zi", mai ales din sume mici provenind de la simpatizanti din lumea intreaga.

Dar aceasta nu a durat. "Bancile au taiat tot. Intr-o saptamana am suferit o pierdere a castigurilor de aproape 100 000 de euro pe zi, adica in total o jumatate de milion de euro. Or aceasta arma de razboi ne-ar fi permis sa continuam sa functionam timp de cel putin sase luni. Si aceasta pierdere creste zi dupa zi", a declarat Assange.

Potrivit lui Assange, aceasta cascada de interdictii bancare nu este o coincidenta. El este convins ca Washingtonul, care vrea ca Assange sa aiba pierderi dupa divulgarea de catre Wikileaks a documentelor militare si diplomatice confidentiale americane, orchestreaza in secret un razboi financiar.

"Este interesant de vazut cum functioneaza cenzura in Occident. O cenzura economica extrajudiciara, care rezulta din amestecul politicului in multinationale. Aceste presiuni se extind la banci elvetiene, care sunt sensibile la amenintarile americane de reglementare a fluxurilor financiare", a declarat Assange.

Sursa: Hotnews

Contract de 1.2 mil. €: Fondatorul WikiLeaks isi scrie autobiografia... Afacere fara precedent: Franta va furniza Rusiei doua nave de razboi...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri