Antena Căutare

Kim Jong-il a lasat in urma o avere de miliarde de dolari

Liderul a murit, au ramas banii. Potrivit unor surse occidentale, conducatorul "anti-capitalist" al Coreei de Nord, Kim Jong-il, a lasat in urma o avere uriasa. Sunt miliarde de dolari, care nu vor ajunge insa niciodata la nord-coreenii care sufera de foame, ci ii vor face viata usoara noului lider, Kim Jong Un, fiul dictatorului.

Singur, dar putred de bogat! Atotputernic intr-o tara pe care a izolat-o de restul lumii, Kim Jong-il a avut grija sa puna deoparte ban peste ban, normal, din vistieria statului. Cam patru miliarde de dolari, spun occidentalii. Colosala suma s-ar afla in siguranta in banci din Europa cea Capitalista si lovita de criza. La acesti bani se adauga bunurile personale ale dictatorului.

Numai colectia de Mercedes, marca lui preferata, valoreaza cam 20 de milioane de dolari, bani pe care i-ar fi sustras din ajutoarele internationale destinate poporului nord-coreean infometat.

In schimb, de zile intregi, televiziunea de stat trasmite in prime-time stiri care vorbesc despre legenda Kim Jong Il. S-a spus inclusiv faptul ca natura ar fi salutat memoria liderului nord-coreean, cand o furtuna de zapada s-a declansat pe un munte sacru, iar o pasare a venit sa-si prezinte omagiile. In urma mitului ramane insa o realitate crunta: saracia lucie in care traiesc nord-coreeni. Mai toate magazinele din tara sunt goale.

Exceptie face acest supermarket din Phenian, care are produse din belsug, toate "Made in China". Cumparatorii le pot admira insa doar la televizor, pentru ca supermarketul nu a fost, deocamdata, deschis.


Tensiuni diplomatice in crestere intre Turcia si Franta, dupa votarea condamnarii genocidului armean... Oficial: Anders Breivik sufera de "schizofrenie paranoida". Autorul atacurilor din Norvegia scapa de inchisoar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x