Antena Căutare

Kiro Gligorov, fostul presedinte al Macedoniei, a murit

Kiro Gligorov, fostul presedinte macedonean, a incetat din viata, noaptea trecuta, la varsta de 94 de ani. Anuntul a fost facut astazi, de catre seful sau de cabinet, Zivko Kondev. Potrivit acestuia, Gligorov a murit in somn, la domiciliul sau din Skopje, capitala Macedoniei.

Kiro Gligorov a fost primul presedinte ales democratic al Macedoniei, aflandu-se timp de doua mandate la conducerea republicii, care s-a desprins pasnic de Iugoslavia in 1991.


Gligorov a devenit presedinte in ianuarie 1991, atunci cand Macedonia era inca o republica iugoslava. El si-a condus conationalii sai catre un referendum, la care macedonenii au votat pentru independenta teritoriului de 2,1 milioane de locuitori fata de Iugoslavia.

Kiro Gligorov a supravietuit unei tentative de asasinat in octombrie 1995. El a suferit insa rani la cap si si-a pierdut un ochi, ramanand cu o cicatrice adanca pe tot parcursul vietii deasupra ochiului drept. Autorii acestei tentative de asasinat nu au fost arestati nici pana in prezent, iar ancheta a facut mici progrese in anii care au urmat.

In Macedonia va fi, marti, zi de doliu national.

VIDEO! Politia din Los Angeles cauta un piroman care a declansat 21 de incendii in Hollywood... FOTO! Fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak, dus cu targa in sala de judecata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x