Live acumGazda perfecta (r)
Prime Time 20:00iUmor

Meteorologii au făcut anunțul oficial. Au fost 63 de grade Celsius la soare: „În iulie sau august vom avea temperaturi și mai mari”

Meteorologii au făcut un anunț înfiorător. Specialiștii au anunțat temperaturi de 63 de grade la soare, ceea ce ar însemna ca vom fi martori la un nou record în materie de căldură, record, care potrivit specialiștilor, ar putea fi depășit în luna iulie a acestui an

Meteorologii au făcut un anunț înfiorător. Specialiștii au anunțat temperaturi de 63 de grade la soare, ceea ce ar însemna ca vom fi martori la un nou record în materie de căldură, record, care potrivit specialiștilor, ar putea fi depășit în luna iulie a acestui an.

Locul în care au fost atinse aceste maxime istorice este Kuweit, iar în momentul în care înregistrarea va deveni oficială, acesta va fi noul record mondial în materie, depășindu-l clar pe precedentul, care a fost înregistrat în Statele Unite ale Americii.

Potrivit cotidianului local Al Qabas, pe 8 iunie, temperatura la umbră a fost de 52,2 grade Celsius, iar la soare, de 63 de grade Celsius. Cinci persoane au murit din cauza caniculei și numeroase altele au fost afectate de deshidratare, în urma acestui val de căldură.

Potrivit specialiștilor WMO, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 56,7 grade Celsius, în Death Valley, statul american California, pe 10 iulie 1913. Specialiștii de la World Meteorological Organisation au transmis într-un comunicat, marți, că au fost confirmate oficial cele mai mari temperaturi din ultimii 76 de ani: 53,9 grade Celsius, în Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016, respectiv 53,7 grade Celsius în Turbat, Pakistan, pe 28 mai 2017.

Aceiași meteorologi spun că temperatura atinsă la începutul lunii va fi depășită în următoarea perioadă: „Vorbim despre lunile iulie și august, când căldurile vor crește și mai mult, așa cum se întâmplă în toți anii. Recordul va fi depășit cu singurață”, sunt de părere aceștia.