Antena Căutare

La 11 ani de la 11 septembrie teroarea continua: Atentat sinucigas la Istanbul, in fata unui comisariat

Desi au trecut 11 ani de la tragicele atentate de la 11 septembrie 2001, in urma carora si-au pierdut viata circa 3.000 de persoane nevinovate, iar fortele speciale ale SUA l-au anihilat anul trecut pe "seicul terorii", Osama bin Laden, amenintarea terorista a schimbat lumea si este departe de a fi tinuta sub cotrol. Astfel, un terorist kamikaze s-a aruncat in aer, marti, in fata unui comisariat situat la perferia Istanbulului, omorand cel putin un politist, informeaza agentia de presa turca Anatolia. Iar cel putin cinci persoane au fost ranite, conform postului de televiziune NTV.

Atentatul a avut loc putin dupa ora locala 11.00 (11.00, ora Romaniei) in cartierul Gazi, un bastion istoric al organizatiilor kurde si de extrema stanga, in partea europeana a metropolei turce. Ranitii, aflati in stare critica, au fost transportati la un spital din apropierea locului deflagratiei, iar autoritatile au lansat apeluri catre populatie pentru a dona sange.

Atacul, care inca nu a fost revendicat, intervine in contextul in care, de la inceputul verii, luptele dintre fortele de securitate si rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) s-au intensificat in sud-estul Turciei, unde populatia este majoritar kurda. PKK, considerat drept o organizatie terorista de numeroase tari, a recurs adesea la atentate sinucigase in metropole din Turcia.

Foto: Intactimages / EPA

Moment de reculegere la New York, in memoria victimelor din 11 septembrie... Adulter mortal: Un ministru japonez s-a sinucis inaintea dezvaluirii unei legaturi extraconjugale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x