Antena Căutare

Libia: Petrolier, ţinta unui "atac militar"! Un român a murit

Un petrolier care are la bord inclusiv trei marinari români a fost vizat duminică de un "atac militar aerian de origine necunoscută" în portul Derna, fief islamist din estul Libiei

Un petrolier care are la bord inclusiv trei marinari români a fost vizat duminică de un "atac militar aerian de origine necunoscută" în portul Derna, fief islamist din estul Libiei, scrie observator.tv.

Doi membri ai echipajului au murit. Potrivit presei libiene, un român a murit în urma atacului. Cealaltă victimă este un grec în vârstă de 29 de ani, relatează AFP. Bombardamentul s-a soldat şi cu doi răniţi dintre cei 26 de membri ai echipajului petrolierului Araevo ce naviga sub pavilion liberian, potrivit aceleiaşi surse.

Atacul a avut loc "în cursul serii", a precizat paza de coastă pentru AFP, adăugând că petrolierul efectua o cursă internă şi era ancorat cu 1.600 de tone de petrol în rezervoare în momentul în care a fost atacat. Dintre cei 26 de membri ai echipajului, 21 sunt filipinezi, trei greci şi trei români.

Libia a plonjat în haos de la înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi după opt luni de conflict, în 2011.

Vezi imagini AICI!

A renunţat la petrecerile fastuoase, pentru bunica sa! Gestul unui tânăr a impresionat o lume întreagă! Te va emoţiona i... Era numai un zâmbet şi nimic nu prevestea cumplitul accident! Iată care a fost ultimul selfie din avionul morţii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x