Antena Căutare

Migranții își doresc o viață mai bună! Iadul prin care trec aceștia pentru a-și întreține familiile

Migranții pleacă de acasă purtând “doar o pereche de sandale”, visând să scape de sărăcie. Traversează munți și deșerturi, trec prin furtuni de nisip și temperaturi de peste 45 de grade Celsius, supraviețuind doar cu firimituri de pâine și apă sărată din puțuri.

Zeci de mii de migranți din Africa de Est pleacă din Yemen, în fiecare an, în căutarea unei vieți mai bune în Arabia Saudită. Mulți se angajează ca muncitori, personal de curățenie sau bone pentru a-și putea susține financiar familiile.

În Djibouti, șiruri lungi de migranți coboară pe o singură fișă pe versanții munților până la câmpia stâncoasă a coastei, unde mulți au dat cu ochii pe mare pentru prima dată și în cele din urmă se îmbarcă pe bărci.

Citește și: Douăzeci de migranți au încercat să părăseacă țara în mod ilegal. Cum au fost ascunși într-o utilitară

Doar o parte dintre aceștia scapă din statul sfâșiat de război în Arabia Saudită. Cei norocoși ajung în regat, iar alții rămân blocați în coșmarul Yemenului, având în vedere că Europa și-a închis porțile, externalizând migranții în alte țări.

Mulți dintre acești migranți ajung în Ras al-Ara. Aproape fiecare migrant care aterizează aici este închis în compuși ascunse, în timp ce familiile au nevoie de bani. Un tânăr etiopian, care a fost în cele din urmă răscumpărat pentru 2.600 de dolari americani, a povestit cum a fost legat timp de 11 zile și a fost bătut frecvent, frânghia lăsându-I cicatrici pe braț.

Citește și: 24 de familii vietnameze îşi caută copiii dispăruţi printre cadavrele găsite înghețate în camionul din Marea Britanie

O altă tânără a mărturisit că a fost violată de mai multe ori de traficanții care au capturat-o. După ce a fost ținută captivă timp de două săptămâni, bărbații au renunțat la speranța de a primi o recompensă de la familia sa și au lăsat-o să plece. Acum este blocată în Aden fără bani.

La spitalul Ras al-Ara, patru bărbați emaciați s-au așezat pe podea, culegând orez dintr-un castron cu degetele subțiri. Aceștia au fost închiși de traficanți timp de cinci luni, hrăniți o dată pe zi cu resturi și bătuți fără milă.

Abdu Yassin, una dintre victime, a fost de acord să plătească contrabandiștilor 600 de dolari americani pentru a fi transportați din Etiopia până la granița saudită. În schimb, a spus el, l-au închis când a sosit în Yemen și au cerut 1.600 de dolari americani. Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor dificultăți și orori, migranții continuă să riște totul în speranța unei vieți mai bune. Călătoria prin Yemen spre Arabia Saudită este una dintre rutele cu migranți cu cea mai rapidă creștere din lume.

Citește și: Caz asemenător „camionului morții” în România. Polițiștii de frontieră au descoperit 20 de migranți ascunși. Destinația: Austria

Peste 150.000 de persoane au aterizat în Yemen în 2018, cu o creștere de 50 la sută față de 2017, depășind cu mult numărul de migranți care au traversat Mediterana spre Europa în acel an, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație. Anul acesta este pe cale să o depășească: peste 107.000 au ajuns în Yemen până la sfârșitul lunii septembrie, împreună cu probabil alte zeci de mii pe care OIM nu a putut să le urmărească.

Doi tineri s-au îmbătat în avion, iar în autobuzul care-i transporta la aeroport s-au luat la bătaie: ”Lucrurile au scăp... Ambasadorul american la Ankara David Satterfield, convocat în semn de protest faţă de recunoaşterea ”genocidului armean”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x