Antena Căutare

Moldova trece prin cea mai murdara campanie electorala din istoria sa

Republica Moldova trece prin cea mai murdara si agresiva campanie electorala de la proclamarea independentei. Candidati cumparati, injunghiati si impuscati, ziare false compromitatoare pe care numeni nu si le asuma, poze si filmulete trucate, stampile imense cu vopsea rosie imprimate pe asflat – toate s-au intamplat in primele doua saptamani de campanie electorala.

Alegerile din ultimii ani au demonstrat ca in Republica Moldova cultura si responsabilitatea politica a electoratului a evoluat. Nu se poate spune, insa, acelasi lucru despre cultura politica a celor care pretind la functii elective.

Acestia utilizeaza in campania electorala niste tehnologii manipulatorii de care tarile dezvoltate au uitat cu zeci sau chiar cu sute de ani in urma.

Daca un german sau un american ar urmari din Moldova actuala campanie electorala pentru alegerile locale, probabil ca ar ramane socati in fiecare zi de trucurile dezonorante prin care se ridiculizeaza concurentii electorali.

Intr-o tara europeana aceste manevre brutale de lupta politica ar fi taxate dur de electorat. Si moldovenii sunt dezgustati, dar le accepta, deoarece cred ca asa este firesc in campanie, pentru ca prea putini stiu cum ar trebui sa arate o campanie electorala civilizata.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade in Spania. Cel putin 7 morti... Cehia: Un distribuitor de filme cere daune de milioane companiei RCS&RDS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x