Antena Căutare

Moment de liniște în Siria! Acord încheiat între rebeli și Rusia.

Rebelii din sudul Siriei au încheiat un acord cu Rusia, aliată a Damascului, pentru o predare negociată într-o zonă sensibilă care se învecinează cu partea Platoului Golan anexată de către Israel

Moment de liniște în Siria! Acord încheiat între rebeli și Rusia.
Refugiați sirieni | news.ro

Rebelii din sudul Siriei au încheiat un acord cu Rusia, aliată a Damascului, pentru o predare negociată într-o zonă sensibilă care se învecinează cu partea Platoului Golan anexată de către Israel, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Situația din Siria rămâne în continuare gravă, însă acordul dintre rebelii sirieni și Rusia reprezintă un prim pas a fost făcut pentru detensionarea lucrurilor în zonă.

Acordul de încetare a focului în provincia Quneitra le va permite instituţiilor guvernamentale siriene să revină în zonă, după ce rebelii îşi vor depune armele grele, a precizat OSDO.

Potrivit agenţiei oficiale Sana, acordul ar urma să-i permită regimului să-şi recupereze poziţiile de dinainte de 2011, data izbucnirii războiului.

OSDO a anunţat anterior că operaţiunea de evacuare a tuturor civililor şi combatanţilor proregim din Foua şi Kafraya, ultimele localităţi asediate din Siria, încercuite de trei ani de către rebeli, a încetat joi.

Cele două localităţi, situate în provincia Idlib (nord-vest), sunt acum pustii după evacuarea a 6.900 de persoane - civili şi combatanţi proregim, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Operaţiunea a avut loc în cadrul unui acord încheiat între Rusia, aliata regimului, şi Turcia, care îi susţine pe rebeli.

sursa: agerpres

Doi copii, victime ale atacului unui rechin! Primul caz în ultimii 70 de ani din New York... EXPLOZIE la o bază militară! Soldații au fost cuprinși de flăcări și s-au ales cu numeroase arsuri CHIMICE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x