Antena Căutare

Nicolas Sarkozy critica Rusia si China pentru blocarea rezolutiei ONU legata de Siria

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, critica deciziile Rusiei si Chinei de a se opune condamnarii Siriei la ONU. Statele care "au impiedicat Consiliul de Securitate sa condamne" masacrele continue din Siria "incurajeaza regimul sirian sa continue politica sa nemiloasa si fara speranta", a declarat sambata liderul de la Paris, intr-un comunicat al presedintiei, preluat de AFP.

"Presedintele Republicii regreta profund ca din cauza votului celor doua membre permanente (n.n. Rusia si China) si in pofida sustinerii celorlalte 13 state membre, Consiliul de Securitate nu a putut, pentru a doua oara, sa se exprime cu privire la situatia din Siria"


"Din martie 2011 regimul de la Damasc nu a raspuns aspiratiilor legitime ale poporului sirian catre libertate si democratie decat prin represiuni violente si promisiuni goale
", a mai reclamat Sarkozy.

Rusia si China au blocat adoptarea, in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, a unei rezolutii care sa ii ceara presedintelui Bashar al-Assad sa renunte la putere in urma masacrului din orasul sirian Homs.

In votul de sambata, Rusia si China si-au folosit dreptul de veto pentru a bloca adoptarea rezolutiei care ar fi asigurat Liga Araba ca Natiunile Unite "sprijina in totalitate" planul Ligii de ai cere lui Bashar al-Assad sa transfere puterea in mainile unui deputat. Ceilalti 13 membri ai Consiliului de Securitate au votat in favoarea masurii.

foto: Intact Images

Fidel Castro si-a lansat memoriile in doua volume... Mitt Romney a castigat si alegerile primare din Nevada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x