Antena Căutare

NYT: Romania, servicii all inclusive pentru „turistii de divort”

Pentru ca procedurile sunt rapide si ieftine, italienilor li se ofera pachete turistice pentru a scapa de „jumatatea” lor, scrie New York Times (NYT).

Turismul in Romania incepe sa cunoasca dimensiuni nebanuite chiar de promotorii celebrei frunze, care nu au visat vreodata sa promoveze Romania ca... destinatie pentru a scapa rapid de nevasta sau sot. Este cea mai noua gaselnita de promovare a Romaniei, o firma italiana inaugurand pachetul turistic all inclusive „servicii de desfacere a casatoriei".

Potrivit editiei online a New York Times, Romania devine destinatia preferata a „turistilor de divort", intrucat procedurile sunt mai rapide si mai ieftine. Pretul platit de cei care vor sa isi desparta drumurile nu-i unul mic, serviciile oferite de firma italiana pentru a divorta rapid in Romania pornind de la echivalentul a 5.000 de dolari americani.

Spre deosebire de Italia, unde pentru a dizolva o casnicie sunt necesari cel putin trei ani de trait separat, in alte tari ale Uniunii, printre care si Romania, procedurile legale sunt mult mai simple, ieftine si rapide. Practic, dupa ce obtin rezidenta, cuplurile pot cere divortul dupa doar sase luni, evitand astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie in legislatia italiana.

Jurnalistii de la NY Times relateaza despre un cuplu care a venit la Bucuresti de la Bologna, pentru o singura zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenta in Romania.

Cei doi soti spera ca in cateva luni casnicia lor va fi desfacuta legal. „Un divort clasic dureaza prea mult daca intentia ta este sa-ti refaci viata si sa o iei de la capat", a declarat barbatul pentru NYT, insistand ca identitatea sa nu-i fie dezvaluita. „A fost usor. Abia ce am semnat", a marturisit apoi acesta.

Gian Ettore Gassani, presedintele Academiei Italiene a Avocatilor pe probleme Matrimoniale, afirma ca a existat un trend crescator al numarului de italieni care divorteaza in strainatate, ceea ce este echivalent cu o infrangere a sistemului juridic italian. Asociatia pe care o conduce estimeaza ca, in ultimii cinci ani, cel putin 8.000 de cupluri de italieni au fost desfacute in strainatate.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Hepta

The Economist: "Romania a avut candva peste 3.000 km. de autostrada, insa pe hartie"... Manastire tibetana, inconjurata de 1000 de soldati si politisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x