Antena Căutare

O femeie din Arabia Saudita va primi 10 lovituri de bici pentru ca a condus o masina

O femeie din Arabia Saudita a fost condamnata la 10 lovituri de bici pentru ca a condus un automobil, lucru care nu le este permis femeilor in aceasta tara. Condamnarea vine ca un dus rece pentru femeile din Arabia Saudita, care tocmai au primit dreptul de a vota la alegerile locale din 2015 si de a face parte din echipa de consilieri a regelui Abdullah.

Este, de asemenea, pentru prima data cand o astfel de pedeapsa este aplicata unei femei care a incalcat interdictia de a conduce un automobil. Pana in prezent, femeile prinse la volan erau doar trase pe dreapta si puse sa semneze un document in care isi luau angajamentul ca nu vor mai incalca legea.

Potrivit activistei pentru drepturile omului, Sohila Zein el-Abydeen, pedeapsa primita de soferita este un mesaj politic al clerului din Arabia Saudita catre regele Abdullah. Sistemul judiciar si politia sunt controlate in buna masura de clerul din Arabia Saudita, care nu priveste cu ochi buni emanciparea femeilor la care s-a angajat regele Abdullah.

"Regele nostru nu merita asa ceva", a declarat Sohila Zein el-Abydeen, membra a Societatii Nationale pentru Drepturile Omului din Arabia Saudita. "Verdictul m-a socat, insa ma asteptam la o astfel de reactie", a adaugat aceasta.

Femeia prinsa la volan se numeste Shaima Jastaina si are peste 30 de ani.

Arabia Saudita este singura tara din lume in care femeile, chiar si straine, nu au voie sa conduca. Nu este vorba de o lege scrisa, insa este o cutuma pe baza careia se pot da verdicte in tribunal. Potrivit clerului din Arabia Saudita, libertatea de miscare pe care ar avea-o o femeie la volan ar face-o vulnerabila la pacat.

Citeste articolul integral in Jurnalul!

Foto: dailycaller.com

VIDEO-Socant! Magician, decapitat in public pentru practicarea "magiei negre"... FOTO! Cinci capete taiate, descoperite langa o scoala din Acapulco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x