Antena Căutare

O renumita podgorie din Franta a produs cele mai scumpe sticle de vin din lume

Sticlele nu sunt unele obisnuite: fiecare contine nu mai putin de 12 litri de vin dintr-o recolta deosebit de buna si costa aproape 200.000 de dolari. Au fost expuse, pentru inceput, in Dubai si una din ele si-a gasit, deja, cumparator.

Povestea celui mai scump vin nou din lume incepe la Castelul Margaux, in celebra regiune viticola Bordeaux din Franta. De peste 400 de ani, aici se produc vinuri laudate in intreaga lume. Iar, dintre ultimii ani, vinul din 2009 a fost, potrivit specialistilor, cel mai bun. Atat de bun incat s-a hotarat ca o parte din productie sa fie imbuteliata in impunatoare sticle de 12 litri, cunoscute sub numele de "Balthazar".

Doar sase sticle Balthazar au fost umplute cu vinul din 2009. Trei raman, deocamdata, la pastrare si numai celelalte trei vor fi vandute. Pretul, de exact 195.000 de dolari, poate parea exagerat, dar pentru unii iubitori de vin nu este deloc prea mare. Mai ales ca fiecare Balthazar este insotit de un bonus. ilustrat tot cu sticle sau butoaie ceva.

La cumpararea unuia din singurii trei Balthazari produsi la Chateau Margaux, clientul primeste si un zbor la clasa intaia in Franta, pentru un tur privat al acestui domeniu istoric.

Istoricele sticle de vin nu au fost lansate la Paris, ci in orasul considerat de producatori centrul lumii: Dubai. Mai precis, la hotelul Armani din cel mai inalt turn al planetei, Burj Khalifa. Se spune ca primul Balthazar a gasit cumparator chiar la petrecerea de lansare. Cat despre vinul recoltei 2013, el trebuie sa se maturizeze, cel putin doi ani, in butoaie, pentru a-si dezvalui calitatea.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Lumea se cutremura! Un seism cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter s-a produs in Grecia... Tragedie in Peru: 52 de oameni au murit dupa ce un un camion a cazut intr-o prapastie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x