Antena Căutare

Obama a prezentat noua strategie militara: "Vom fi mai activi in Asia si vom reduce numarul de soldati in Europa"

Presedintele Statelor Unite Barack Obama a dezvaluit planul administratiei pentru o armata mai supla, mai ieftina, reactie a Casei Albe la cresterea economica incetinita si nevoia de "strangere a curelei" fiscale, informeaza CNN.

Obama a insistat ca noua strategie, care eleimina capacitatea armatei americane de a participa in mod activ la doua conflicte majore simultane, va permite fortelor armate ale Statelor Unite sa combata cu succes terorismul, confruntand, in acelasi timp, noi amenintari din partea tarilor ca Iran sau China.


Intr-un discurs rostit la Pentagon, Obama a subliniat ca prioritatea in acest moment o reprezinta Asia, "o regiune cruciala" in care Statele Unite vor consolida prezenta militara pe viitor.

Noua stratgie prevede intarirea prezentei militare in regiunea Asia-Pacific, concomitent cu scaderea a efectivelor stationate in Europa.

Bugetul Pentagonului urmeaza sa fie diminuat cu circa 487 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani, iar Obama recunoaste ca acest lucru va conduce la o armata mai "flexibila", cu mai putine forte terestre conventionale.

"Dar intreaga lume trebuie sa stie, Statele Unite vor mentine superioritatea militara cu forte armate agile, flexibile si pregatite sa actioneze in orice circumstante si fata de orice amenintare, in interesul tarii", a avertizat liderul de la Casa Alba.

VIDEO! Marea Britanie: doi oameni au fost ucisi de furtuna... VIDEO! Bataie cu scaune si farfurii in seara de Revelion, la restaurant din Montreal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x