Antena Căutare

Occidentul saluta demisia lui Mubarak

Lumea intreaga saluta “abdicarea” presedintelui egiptean Hosni Mubarak, insa ramane prudenta in legatura cu evolutia situatiei in aceasta tara.

"Egiptul nu va mai fi niciodata acelasi", a declarat presedintele SUA, Barack Obama, care a cerut armatei sa asigure o tranzitie spre democratie "credibila in ochii poporului egiptean".

Pe aceeasi linie s-a inscris si mesajul transmis de secretarul general ONU, Ban Ki-Moon, care a facut apel la o "tranzitie transparenta, in ordine si pasnica", in timp ce secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat convins ca Egiptul va ramane "o forta pentru stabilitatea si securitatea regiunii".

Premierul canadian Stephen Harper a facut apel la Cairo sa "garanteze respectarea pacii cu Israelul", iar presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a salutat decizia "curajoasa si necesara" a lui Mubarak.

Pe de alta parte, Elvetia a decis sa blocheze toate bunurile si conturile pe care le-ar putea detine in aceasta tara Hosni Mubarak si membrii familiei sale.

Sursa: Jurnalul National

Grecia anuleaza trenurile internationale, din cauza crizei... "Fiesta" in Egipt! Plecarea lui Mubarak, sarbatorita cu focuri de artificii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x