Căutare Live

ONU: Omenirea consuma in noua luni mai mult decat poate produce intr-un an

Omenirea consuma in noua luni mai mult decat poate produce intr-un an, iar principala resursa cu rol geopolitic in Orientul Mijlociu va fi apa, nu petrolul. La astfel de concluzii ingrijoratoare au ajuns cei de la Natiunile Unite, care spun ca mare parte din apa potabila este folosita la irigatii.


Potrivit unui raport al ONU, in Romania riscul de aparitie a foametei este mediu, la fel ca in state precum Bulgaria, Rusia, China, Argentina sau Brazilia.

Tarile din centrul si estul Africii, precum Ciad, Sudan, Congo sau Somalia, au mari probleme cu agricultura, din cauza secetei din acest an, iar populatia deja se confrunta cu simptomele unei foamete generalizate.

Raportul ONU atrage atentia ca Orientul Mijlociu va avea curand o problema uriasa cu apa potabila, daca tarile din aceasta zona nu vor coopera intre ele pentru gestionarea resurselor.

In lume, 70% din apa potabila este folosita la irigatii, 22 de procente in industrie si numai 8 % pentru consum casnic.

Pentru a-si produce mancarea, omenirea foloseste 33% din suprafata Pamantului. Un sfert din suprafata Terrei este reprezentata de deserturi, munti si orase, deci neutilizabila pentru producerea hranei, iar 12% sunt parcuri sau rezervatii.

La rata actuala de extindere a terenurilor folosite pentru producerea hranei, agricultura va fi inghitit aproape tot habitatul natural ramas in maximum 40 de ani.

sursa: Antena3

foto: thinkloud65.wordpress.com

Proteste in Grecia: Un grup de studenti a ocupat postul public de televiziune... Reportaj BBC: Vezi cum o retea de copii romi fura 500.000 €/luna in UE!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri