Căutare Live

Orasul Volgograd revine, pentru o zi, la vechiul nume, Stalingrad

Orasul marii batalii de la Stalingrad, din cel de-al Doilea Razboi Mondial, isi reia vechiul nume, dar numai pentru o zi.

Dupa moartea lui Stalin, orasul a fost redenumit Volgograd, dar maine, cand se aniverseaza 70 de ani de la batalie, va fi desemnat sub vechiul nume.

Intital, orasul s-a numit Tsaritsyn, intre 1589 si 1925, cand a fost redenumit ca Stalingrad, in onoarea lui Joseph Stalin, pentru a recunoaste oficial rolul orasului si al lui Stalin insusi in apararea contra Miscarii Albe, intre 1918 si 1920. In anul 1945, Stalingrad a primit titlul de "oras erou", iar regele de atunci al Marii Britanii, George al VI-lea, le-a acordat cetatenilor orasului Sabia Stalingradului, incrustata cu pietre pretioase.

In 1961, numele orasului s-a schimbat de la Stalingrad la Volgograd (Orasul de pe Volga), ca parte a programului lui Nikita Khrushev de a sterge toate urmele lui Stalin.

Presa din SUA, atacata tim de patru luni de hackeri chinezi... Cenzurarea audierilor din procesul de terorism de la Guantanamo a fost interzisa...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri