Antena Căutare

Orasul Volgograd revine, pentru o zi, la vechiul nume, Stalingrad

Orasul marii batalii de la Stalingrad, din cel de-al Doilea Razboi Mondial, isi reia vechiul nume, dar numai pentru o zi.

Dupa moartea lui Stalin, orasul a fost redenumit Volgograd, dar maine, cand se aniverseaza 70 de ani de la batalie, va fi desemnat sub vechiul nume.

Intital, orasul s-a numit Tsaritsyn, intre 1589 si 1925, cand a fost redenumit ca Stalingrad, in onoarea lui Joseph Stalin, pentru a recunoaste oficial rolul orasului si al lui Stalin insusi in apararea contra Miscarii Albe, intre 1918 si 1920. In anul 1945, Stalingrad a primit titlul de "oras erou", iar regele de atunci al Marii Britanii, George al VI-lea, le-a acordat cetatenilor orasului Sabia Stalingradului, incrustata cu pietre pretioase.

In 1961, numele orasului s-a schimbat de la Stalingrad la Volgograd (Orasul de pe Volga), ca parte a programului lui Nikita Khrushev de a sterge toate urmele lui Stalin.

Cenzurarea audierilor din procesul de terorism de la Guantanamo a fost interzisa... Beyonce recunoaste ca a facut playback la ceremonia de investire a lui Barack Obama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x