Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea a rostit ultimul Angelus

Zeci de mii de persoane au ascultat ultima rugaciune Angelus rostita Papa Benedict al XVI-lea, in Piata Sfantul Petru, inainte de a demisiona, joi.

Autoritatile de la Roma au anuntat masuri de securitate exceptionale: politisti si tragatori de elita se vor afla in imprejurimi, iar doua spitale de campanie si sute de voluntari sunt gata sa-i ajute pe pelerini.

Aceste masuri servesc si pentru pregatirea ultimei audiente pe care papa o va acorda miercuri, in mod exceptional in Piata Sf.Petru, pentru a primi numarul mare de cardinali si credinciosi.

Joseph Ratzinger a anuntat ca va demisiona la 28 februarie la ora 20.00, din cauza varstei inaintate si pentru ca fortele nu ii mai permit sa-si exercite functia.

Presa italiana a semnalat ”un lobby gay” la Vatican, victima a santajului, si teribile intrigi pentru putere si bani. Vaticanul a reactionat cu o mare virulenta, criticand “calomnii” si “informatii false”.

Conclavul cardinalilor se va reuni la mijlocul lunii martie pentru a-l alege pe succesorul lui Benedict al XVI-lea. In acest sens, numele cardinalul canadian Marc Ouellet, apropiat de papa demisionar, a fost mentionat de mai multe ori, precum si cel al arhiepiscopului de Milano Angelo Scola, al ghanezului Peter Turkson, al cardinalului de Viena Christoph Schönborn, al arhiepiscopului de Sao Paulo, Odilo Pedro Scherer sau al filipinezului Luis Antonio Tangle.

Carnaval ecologic organizat cu ocazia sarbatorii evreiesti Purim... VIDEO! Berlusconi, contestat de activiste FEMEN. Peste 47 de milioane de italieni sunt asteptati la urne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x