Antena Căutare

Peste 5,6 milioane de oameni au evacuat de urgență statul american Florida! Uraganul Irma face prăpăd

Uraganul Irma a fost avansat din nou la categoria 4 în timp ce se apropie de statul american Florida Keys, a anunțat duminică Centrul Național pentru Uragane (NHC) din SUA.

Uraganul Irma a fost avansat din nou la categoria 4 în timp ce se apropie de statul american Florida Keys, a anunțat duminică Centrul Național pentru Uragane (NHC) din SUA.

Uraganul se află la circa 115 km sud-sud-est de arhipelagul Florida Keys, cu o viteză a vântului de 210 km/h, relatează Reuters.

După ce a provocat numeroase distrugeri în centrul și estul Cubei, uraganul Irma, la acel moment de categoria 3, a început sâmbătă seară să se îndrepte spre Florida însă intensitatea sa a crescut.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a reamintit sâmbătă populației "enorma putere distructivă" a uraganului Irma și a cerut tuturor celor aflați pe traiectoria acestuia să urmeze instrucțiunile autorităților și să plece din calea furtunii.

Una dintre cele mai devastatoare furtuni apărute în Oceanul Atlantic în ultimul secol, Irma va genera cel mai probabil pagube materiale majore, din cauza vânturilor sale puternice și a inundațiilor care vor lovi Florida, al patrulea cel mai populat stat american.

Autoritățile locale au îndemnat peste 5,6 milioane de persoane (un sfert din populația totală din Florida) să evacueze acest stat american.

Irma va ajunge în Statele Unite la doar două săptămâni după ce uraganul Harvey, inclus în categoria 4, a lovit statul Texas, ucigând 60 de persoane și provocând pagube materiale ce au fost estimate la 180 de miliarde de dolari în Texas și Louisiana.

Peste 190.000 de locuințe din statul Florida au rămas fără electricitate din cauza uraganului Irma, a anunțat compania de distribuție a energiei electrice FPL pe site-ul său, informează agenția DPA.

De asemenea, în arhipelagul Florida Keys, 29.000 de clienți au rămas la rândul lor fără electricitate, a anunțat pe Twitter Keys Energy Services, potrivit Agerpres.

Unii experți au declarat că peste 1 milion de locuitori din Florida ar putea rămâne fără electricitate pe parcursul trecerii uraganului prin acest stat.

Deplasându-se de la est spre vest, uraganul Irma a devastat micile insule din Marea Caraibilor, inclusiv Barbuda, Saint-Martin și Insulele Virgine Americane și Britanice, distrugând locuințe, spitale și smulgând din rădăcini numeroși copaci. Uraganul a făcut 22 de victime în această regiune.

Mexicul a fost răvăşit de cel mai puternic cutremur pe care l-a resimţit în ultima sută de ani... Cinci români au murit și alți trei au fost răniți într-un accident produs lângă Viena!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x