Antena Căutare

Pilotul elicopterului prabusit la Londra, printre cei mai experimentati aviatori britanici, cascador in "James Bond" si "Tomb Raider"

Zeci de romani au fost martori la dezastrul care s-a abatut asupra Londrei, acolo unde un elicopter s-a prabusit si a adus panica in metropola. Unul dintre ai nostri a avut si taria sa filmeze catastrofa in care au pierit pilotul si-un trecator. Alti 13 oameni au fost raniti. Pilotul elicopterului, Pete Barnes, era unul dintre cei mai experimentati din Marea Britanie si a fost casacdor in multe filme celebre.

Anchetatorii nu au stabilit, deocamdata, cauzele accidentului. Era ceata si este posibil ca pilotul sa nu fi observat macaraua. Asta cu toate ca era foarte experimentat, inclusiv in cascadorii aeriene.

Pete Barnes a fost cascador in filmul "Die Antoher Day", din seria "James Bond". a jucat si in alte pelicule celebre precum "Tomb Raider" si "Saving Private Ryan", dar si in serialul britanic "Coast". Potrivit The Telegraph, pilotul a fost angajat si de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, de anul trecut.

Pilotul a lucrat si cu jurnalistii de la posturile de televiziune BBC si Sky News.

Barnes avea peste 12.000 de ore de zbor la activ, dar experienta nu a fost suficienta pentru a-i salva viata.

Romanul Victor Cobuz a fimat intreaga intamplare. O dara de flacari si resturi incandescente au mai ramas in urma elicopterului. Aparatul de zbor s-a prabusit ca o minge de foc dupa ce a lovit o macara uriasa din inima Londrei.

Zeci de oameni au fost martori la nenorocire. Printre ei, multi romani care munceau pe un santier din apropiere.

“Erau flacari, un fum enorm de mare. Am vazut masini in flacari, parti care ardeau pe jos, nu puteai sa spui ca este un elicopter. Va dati seama, totul acolo era confuz, a venit politia, ne-a evacuat, ne-a dat mai incolo si pe urma tot mai incolo cand si-au dat seama ce s-a intamplat”, a declarat romanul.

Oamenii s-au temut ca macaraua se va prabusi. Politistii pareau, si ei, derutati. Totul s-a intamplat la doi pasi de sediul MI6, serviciul secret britanic.

Prabusirea elicopterului a creat multa panica printre londonezi. Multi au crezut ca este vorba despre un atac terrorist, data fiind locatia.

Resturi din epava carbonizata si din masinile pe care le distrusese erau imprastiate pe sute de metri. Echipele de interventie au functionat insa ca un ceas elvetian.

“Am vazut doua persoane ranite, erau deja sub ingrijirea celor de la ambulanta, foarte rapid au reactionat. Erau dintr-o prima masina, undeva la 30 de metri de flacarile respective”, a mai precizat Victor Cobuz.

Foto: thisisderbyshire.co.uk

Protest extrem in Italia: Patru romani au intrat in greva foamei, din cauza ca nu si-au primit salariile... Banca Federala a Germaniei isi retrage aurul din bancile straine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x