Căutare Live

„Nu e trucaj, nu e nimic modificat! Asta se întâmplă pe străzi!” - Polițist, cu arma scoasă și degetul pe trăgaci, în fața unei copile. Protestele din SUA continuă

Te uiți și speri să fie un fals! Fotografia anului, suprinsă în timpul protestelor din SUA. Un copil, purtat pe umeri de un bărbat, privește cum un polițist stă cu o armă îndreptată în direcția ei.

„Nu e trucaj, nu e nimic modificat! Asta se întâmplă pe străzi!” - Polițist, cu arma scoasă în fața unei copile. Protestele din SUA continuă

Fotograful Richard Grant a suprins scena în timpul protestelor de duminică, din Long Beach, California. Imaginea a devenit virală, însă mulți au susținut că ar fi, de fapt, un trucaj.

Fotografia are un impact emoțional uriaș. Un polițist ține în mână și pare că se pregătește să tragă dintr-o armă cu gloanțe de cauciuc. La doar un pas, în fața lui, un tată își ține pe umeri fiica, ce pare să fie îmbrăcată într-un costum de super-erou. Cea mică are privirea blocată pe țeava armei.

După ce a fost acuzat că ar fi trucat poza, Grant s-a apărat pe Twitter, explicând că singura modificare pe care a făcut-o a fost să o reîncadreze. În apărarea sa, a postat imaginea inițială, precum și o altă fotografie, făcută din alt unghi, în care apar tatăl și copila.

SUA, în prag de război civil! Președintele Donald Trump a fost ascuns într-un buncăr secret. Informația, confirmată de oficiali de la Casa Albă

„Să ne înțelegem: Nu e trucaj, nu e nimic modificat în Photoshop. Asta a surprisn obiectivul aparatului meu pe străzi, asta se vede”, a scris Richard Grant.

În varianta inițială, se poate vedea mai bine că polițistul nu îndreaptă arma spre fetiță sau tatăl ei, dar distanța extrem de mic dintre ei este evidentă.

Moartea lui George Floyd

Atlet, artist de hip-hop, George Floyd a murit, la vârsta de 46 de ani, în urma unei arestări violente a Poliţiei din Minneapolis, decesul său declanşând revolte în Statele Unite. Era o figură cunoscută a hip-hop-ului din Houston.

George Floyd a murit, după ce un polițist a îngenuncheat, luni, pe gâtul lui. Victima l-a rugat pe agent să nu îl omoare. Momentul a fost filmat.

Mama fetiţei lui George Floyd a izbucnit în lacrimi! Cere să se facă dreptate: "El era un om bun. Fata mea nu mai are tată"

În imaginile video se vede cum bărbatul, George Floyd, despre care se crede că are aproximativ 40 de ani, este auzit cum geme și spune de mai multe ori „nu pot să respir” și, la un moment dat, îl roagă pe polițist să nu îl omoare. Bărbatul apare apoi nemișcat în timp ce este pus pe o targă și urcat într-o ambulanță. El a murit la spital.

Martorii i-au cerut ofițerului să-și ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, observând că acesta nu se mișcă. „Îi curge sânge din nas” și „Ridică-te de pe gâtul lui”, se aude în înregistrarea video.

FOTO | Imagini cu dezastrul din Minneapolis. Magazinele sunt vadalizate, au loc furturi în masă și explozii puternice... Cea mai afectată țară din Europa a scăpat de Covid-19?! Italia "revine la viață" și îşi redeschide graniţele p...
Parteneri
Tartă cu prune. Desert simplu și delicios, din puține ingrediente
Catine.ro
Ultimele știri
x