Antena Căutare

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat ca majoritatea şcolilor din ţară să fie închise din cauza coronavirusului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat joi ca majoritatea şcolilor din Israel să fie închise ca măsură de precauţie împotriva coronavirusului şi a cerut formarea unui guvern de uniune naţională de urgenţă, transmite Reuters.

Şcolile primare şi secundare vor fi închise, excepţie făcând programele de educaţie specială.

”Modificăm rutina noastră internă pentru a gestiona un risc extern, pericolul coronavirusului”, a afirmat Netanyahu într-un discurs la televiziune.

Liderul de dreapta, al cărui mandat este încă incert după trei runde de alegeri în mai puţin de un an, a mai cerut formarea unui guvern de uniune naţională de urgenţă.

”Ar fi un guvern de urgenţă, pentru o perioadă limitată, şi împreună vom lupta pentru a salva vieţile a zeci de mii de cetăţeni”, a spus premierul.

Nici Netanyahu şi nici rivalul său de centru Benny Gantz nu controlează o majoritate clară a Parlamentului, după cele mai recente alegeri, din 2 martie.

Netanyahu s-a confruntat cu apeluri de a se retrage din funcţie, înaintea începerii unui proces de corupţie, pe 17 martie. El a refuzat să demisioneze şi nu este obligat de lege să o facă. Premierul a negat orice ilegalitate.

Cele mai recente măsuri survin după o serie de restricţii impuse de israelieni şi palestinieni.

La începutul acestei săptămâni, Netanyahu a dispus ca toţi vizitatorii din Israel să se auto-izoleze pentru două săptămâni, iar podul Allenby dintre Iordania şi Cisiordania ocupată de Israel să fie închis. Oficialii israelieni au spus că este un efort comun al palestinienilor, israelienilor şi iordanienilor pentru a opri răspândirea virusului.

Operatorul aerian israelian El Al a spus joi că începând de duminică va suspenda majoritatea curselor, dar că va menţine cursele regulate către Statele Unite, Canada, Anglia, Franţa şi Africa de Sud.

Gruparea palestiniană Hamas, care controlează Gaza, a anunţat că începând de vineri va restricţiona călătoriile către Egipt şi Israel, cu excepţia cazurilor urgente. Toţi cei care vor intra în Gaza vor fi plasaţi în carantină obligatorie. Şcolile şi universităţile vor fi închise până la sfârşitul lunii martie.

Sursa : news.ro

Soția premierului canadian Justin Trudeau, testată pozitiv cu coronavirus... India a anunţat primul deces cauzat de COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x