Antena Căutare

Presa rusa: Declaratiile lui Basescu, o provocare deschisa la adresa Rusiei

O serie de informatii aparute pe un site rusesc de stiri arata ca Romania, prin declaratiile lui Traian Basescu, a lansat o provocare deschisa Rusiei, arata Cotidianul. In opinia jurnalistilor rusi, tara noastra a intervenit „cu tupeu" si a incalcat regulile diplomatice in politica Republicii Moldova. Declaratiile iresponsabile ale presedintelui raman ar fi strans legate de scutul antiracheta al SUA.

"Cuvintele lui Basescu ar fi putut fi lasate sa treaca neobservate daca am fi discutat cu un politician marginal dintr-o tara ca Andorra sau Kiribati. Totusi, Romania este o tara mare, puternica, cu 22 de milioane de locuitori, membra NATO si UE, aflata la granita cu doua state membre ale CSI - Moldova si Ucraina. In urmatorii ani, elemente de aparare antiracheta se vor afla pe teritoriul sau. Basescu nu este un lup singuratic. El are o protectie politica puternica, iar Rusia nu va putea sa nu-l ia in considerare"


"Acum, presedintele Traian Basescu a incercat sa intoarca lucrurile pe dos. Vorbind, la 22 iunie, la postul B1TV, el l-a absolvit pe maresalul Antonescu de faptele de acum 70 de ani", mai scriu jurnalistii rusi.

Potrivit aceleiasi publicatii, presedintele Traian Basescu, prin declaratiile sale, nu l-a condamnat pe Antonescu pentru deportarile evreilor si romilor si noteaza ca Traian Basescu s-a referit la regele Mihai cu formula "sluga la rusi". "Poate s-a referit la faptul ca, dupa razboi, Mihai a renuntat la tron si a fost distins cu ordinul sovietic al Victoriei", comenteaza jurnalistii.

sursa: Antena3

foto:Intact Images

Procurorii vor renunta la acuzatiile impotriva lui Strauss-Kahn. Camerista ar fi mintit... SUA: Un motociclist care protesta fata de obligatia de a purta casca a murit dupa ce s-a lovit cu capul de asfalt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x