Antena Căutare

Presa straina despre alegerile din Romania: “Este o victorie impotriva regimului Traian Basescu”

Coalitia aflata la putere in Romania a obtinut victoria in alegerile parlamentare, duminica, anunta agentii de presa ca AFP si Reuters, dar si Bloomberg si France24, citand exit poll-uri si precizand ca primele rezultate oficiale ale scrutinului sunt asteptate luni.

Presa straina despre alegerile din Romania: “Este o victorie impotriva regimului Traian Basescu”
| intact images

"Victorie larga a coalitiei aflata la putere in alegerile legislative din Romania (exit-poll)", scrie AFP, anuntand ca Uniunea Social-Liberala (USL) a premierului Victor Ponta, aflata la putere din mai, obtine 57% din voturi - potrivit unui exit-poll difuzat de TVR - si devanseaza opozitia de centru dreapta, apropiata presedintelui Traian Basescu, care obtine 29% din voturi, potrivit acestui sondaj realizat la iesirea de la rune de catre Institutul CURS.

"Este vorba despre o victorie impotriva regimului Traian Basescu", a declarat copresedintele USL Crin Antonescu, la sediul de campanie, continua AFP, subliniind ca alte doua sondaje realizate la iesirea de la urne confirma acest scor "fara precedent de la primele alegeri din Romania postcomunista, in anii '90". USL va fi nevoita, insa, sa colaboreze cu Basescu, al carui mandat se incheie in 2014, noteaza agentia franceza de presa.

"Alianta aflata la guvernare in Romania obtine o majoritate - exit poll-uri", noteaza, la randul sau, Reuters, anuntand ca USL a obtinut o victorie cu 54-57% din voturi si se pregateste sa primeasca o majoritate a mandatelor parlamentare, citand exit poll-uri realizate de GeoPOL si CSOP.

Citeste continuarea articolului pe incomemagazine.ro!

Fotograful roman arestat in Mexic a fost eliberat... Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev: "Eu cred in Mos Gerila"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x