Antena Căutare

Presedintele Poloniei a murit intr-un accident aviatic (VIDEO)

Un avion in care se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, impreuna cu sotia sa, s-a prabusit în apropierea unui aeroport din Rusia, potrivit purtatorului de cuvant al Externelor poloneze. Nici o persoana dintre pasagerii aflati la bord nu a supravieţuit, anunta AFP.

Din primele informatii reiese ca 96 de oameni au pierit in urma acestui accident aviatic. Deocamdata nu se stie daca este vorba numai de victime din randul oamenilor care se aflau la bordul aeronavei. Presedintele Poloniei se deplasa la Smolensk, unde urma sa celebreze implinirea a 70 de ani de la masacrul din Katyn.

Marina Gridneva, purtatorul de cuvant al Procuraturii Generale a Rusiei, a declarat ca potrivit unei prime versiuni avionul presedintelui polonez s-ar fi lovit, in manevra de aterizare, de varful copacilor.

"La bordul avionului se aflau presedintele, însotit de sotia sa, Seful Statului Major al Armatei poloneze si ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, citat de AFP. Aeronava prezidentiala poloneza era un aparat Tupolev TU 154.

Lech Kaczynski a fost ales presedinte al Poloniei pe 23 decembrie 2005. Din 2002 si pana la investirea sa ca presedinte, Kaczynski a fost primarul Varsoviei. Totodata, el a fost co-presedintele partidului de dreapta Prawo i Sprawiedliwosc (Drept si Justitie).

Lech Kaczynski s-a nascut la 18 iunie 1949. El mai avea un frate geaman, Jaroslaw Kaczynski, care a fost prim-ministru in perioada 2006 - 2007.

Polonia a fost decapitata: Lista oficialilor aflati la bordul avionului prabusit... Trupul neinsufletit al presedintelui Lech Kaczynski a fost adus in Varsovia (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x