Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Așa arată cei doi frați bogați care ar fi instrumentat atentatele din Sri Lanka! Noi detalii înfiorătoare – Foto

Au apărut primele imagini cu cei doi frați bogați care ar fi instrumentat atentatele din Sri Lanka, Inshaf și Ilham Ibrahim. Aceștia s-au numărat printre kamikaze.   

Au apărut primele imagini cu cei doi frați bogați care ar fi instrumentat atentatele din Sri Lanka, Inshaf și Ilham Ibrahim. Aceștia s-au numărat printre kamikaze.

Cei doi fraţi srilankezi islamiști, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, erau fiii unui bogat comerciant de mirodenii, Yoonus Ibrahm. Aceștia au primit educație particulară în Colombo.

În atentatele lor sinucigașe, cei doi frați au omorât cel puțin 41 de persoane, între care s-au numărat și copii.

Cei doi fraţi şi-au luat sâmbătă câte o cameră la hotelurile de lux Cinnamon Grand şi Shangri-La, situate pe faleză, la Colombo. Ei s-au detonat fiecare în hotelul la care s-a cazat, duminică dimineaţa, la micul dejun, aproape în acelaşi moment.

Unul dintre cei doi fraţi a dat informaţii false despre identitatea sa la înregistrarea la recepţia hotelului, însă celălalt şi-a scris aevărata adresă. Acest lucru a ghidat poliţia până la reşedinţa lor familială, la Orugodawatta, la nord de Colombo, la doar câteva ore după explozii.

„Atunci când forţele speciale s-au dus acolo să ancheteze, soţia unuia dintre fraţi a detonat explozivi, omorându-se împreună cu cei doi copii”, a declarat un reprezentant al poliţiei.

Atentate sinucigaşe au provocat adevărate carnagii, în diminica Paştelui, în trei hoteluri de lux şi trei biserici, în plină slujbă, la Colombo. Acestea au fost soldate cu 320 de morţi şi ar fi fost comise ca represalii faţă de masacrul de la Christchurch, în Noua Zeelandă.

„Aceasta este o celulă teroristă operată de către o familie”, a declarat alt anchetator. „(Fraţii) aveau banii şi motivaţia. Ei conduceau celula şi presupunem că influenţau restul familiei”.

Mai mulţi membri ai acestei familii se află, în prezent, pe mâna poliţiei.

Ancheta vrea să determine dacă a existat o influenţă străină în radicalizarea lor şi cum au ajuns cei doi fraţi dintr-o familie înstărită să ia parte la aceste atentate.

„Elementele pe care le avem în acest stadiu arată că ei şi-au informat familia apropiată cu privire la ceea ce se pregăteau să facă. Se pare că erau inspiraţi de grupări teroriste străine, dar în ce măsură aveau legături directe nu este clar”, a declarat altă sursă din cadrul poliţiei.

Primele elemente ale anchetei arată că atentatele din Sri Lanka au fost comise ca represalii faţă de recentul masacru la moschei din Christchurch, în Noua Zeelandă, a anunţat marţi în Parlament adjunctul ministrului srilankez al Apărării Ruwan Wijewardene.

NTJ a făcut, în urmă cu zece zile, obiectul unei alerte difuzate serviciilor de poliţie, potrivit căreia gruparea pregătea atentate sinucigaşe vizând biserici şi Ambasada Indiei la Colombo.O polemică creşte cu privire la faptul dacă autorităţile au luat sau nu măsurile de securitate preventive adecvate.

Recomandari