Antena Căutare

Principesa Irina va fi judecata in libertate, pentru 12 capete de acuzare

Principesa Irina, a treia fiica a Regelui Mihai, va astepta, in stare de libertate, procesul in care este acuzata ca a organizat lupte ilegale de cocosi. Un judecator din statul Oregon a decis eliberarea principesei si a sotului sau, fost ajutor de serif. Aceasta desi procurorul a cerut mentinerea lor in detentie, pe motiv ca ar putea incerca sa fuga in Romania. Procesul va incepe la 15 octombrie.

Principesa Irina si sotul sau, John Wesley Walker, s-au declarat nevinovati de toate cele 12 capete de acuzare formulate impotriva lor. Potrivit procurorilor federali, ei ar fi organizat la ferma lor din Oregon cel putin 10 lupte de cocosi, insotite de pariuri, fiecare cu un profit de 2000 de dolari. Cei doi au fost arestati joi, impreuna cu alti 26 de inculpati.

Vestea despre arestare a ajuns si la Casa Regala, iar regele Mihai s-a declarat extrem de mahnit. A spus, totusi, ca spera ca justitia americana sa-si faca datoria: "Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunostinta cu profunda tristete despre evenimentele legate de Principesa Irina a Romaniei, fiica sa."

Procurorul a cerut mentinerea sotilor Walker in arest, pe motiv ca ar putea cere azil in Romania sau in Elvetia, tara natala a principesei. Judecatorul s-a multumit sa le confiste pasapoartele si sa le ordone sa poarte bratari de supraveghere electronica. Cei doi risca pedepse grele de inchisoare, ca si confiscarea fermei, deoarece luptele de cocosi sunt interzise de legile federale, pentru cruzimea lor.

Cocosii de lupte sunt crescuti special pentru asa ceva. Timp de doi ani, sunt hraniti cu vitamine, pentru a fi puternici si rezistenti. Totusi, oricat de rezistenti ar fi, in urma unei astfel de lupte, una dintre pasari moare.

Fiica principesei din prima casatorie, Angelica Kreuger, citata de Associated Press, a fost surprinsa de arestarea mamei sale, deoarece stia ca aceasta a iubit intotdeauna animalele. Angelica spune ca mama sa s-a izolat de familie si si-a schimbat comportamentul dupa ce s-a maritat cu John Walker, care, in opinia sa, a avut o influenta negativa asupra ei. "A devenit un fel de hippie", spune fiica principesei. "Mama mea este cam naiva, ca sa spunem asa. Ea nu-si da seama de partile rele ale oamenilor".

Ziaristii care au asistat la proces spun ca, in instanta, principesa Irina si-a pastrat calmul, dar in discutiile cu avocatul sau a fost mult mai agitata.

Mark Sutton, parasutistul de la Jocurile Olimpice de la Londra, a murit ... Cazul mortii Printesei Diana, reanalizat: Ar fi fost ucisa de un militar britanic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x