Prinţul Harry în Canada: Nimic nu a fost încă hotărât în privinţa asumării costurilor

Guvernul canadian nu a decis încă dacă îşi va suma costurile de securitate legate de decizia prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle de a locui o perioadă din an în Canada, a afirmat luni premierul Justin Trudeau, fără a exclude nimic în această privinţă, informează AFP.

"Cred că acest lucru face parte din analiza care trebuie să fie făcută şi decizii sunt în curs a fi luate", a spus Trudeau într-un interviu la canalul de televiziune canadian Global.

"Nu suntem încă siguri care vor fi deciziile, dispoziţiile financiare, existând şi unele care le revin", a adăugat Trudeau făcând referire la cuplul regal.

Canadienii "sunt întru totul de acord" ca ducii de Sussex să trăiască parţial în Canada, dar "există încă multe discuţii în privinţa tipului de costuri care implică acest lucru", a declarat premierul.

"Nu am avut timp să ne gândim la această problemă", a declarat ministrul canadian al Finanţelor Bill Morneau, întrebat despre informaţiile din presa britanică potrivit cărora Justin Trudeau ar fi asigurat-o pe regina Elisabeta a II-a că ţara lui îşi va asuma costurile legate de securitatea prinţului Harry şi a soţiei sale în Canada.

"Ne vom asigura, bineînţeles, că în calitatea noastră de membri în Commonwealth vom juca un rol", a precizat ministrul.

Cotidianul Daily Mail a punctat o contribuţie canadiană care se ridică la 500.000 de lire sterline (583.000 de euro) pe an.

Publicaţii canadiene au estimat costuri legate de protecţia cuplului şi a fiului lor Archie la aproximativ 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro) pe an.

Contribuabilii canadieni participă în mod tradiţional la asumarea costurilor de securitate a membrilor familiei regale pentru deplasările lor în Canada.

Prinţul Harry şi soţia sa au anunţat miercuri că vor să devină independenţi financiar, fără însă a întoarce spatele monarhiei.

Cu regret, regina Elisabeta a II-a a consimţit luni la "noua viaţă" a familiei nepotului ei, acordându-le "o perioadă de tranziţie" pentru a împărţi timpul între Regatul Unit şi Canada.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri