Antena Căutare

Președintele rus Vladimir Putin, tot mai nepopular, le promite cetățenilor o viaţă mai bună

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis ruşilor joi că există semne că anii în care salariile au scăzut se apropie de sfârşit şi că un nou program al guvernului va aduce un nivel de trai mai ridicat, conform Reuters.

Putin, în vârstă de 66 de ani, aflat la putere ca preşedinte sau prim-ministru din 1999, a fost reales printr-o victorie categorică în 2018, însă popularitatea sa a scăzut semnificativ din cauza unei reforme privind pensiile.

Guvernul a luat decizia nepopulară de a ridica vârsta de pensionare de la 60 la 65 de ani pentru bărbaţi şi de la 55 la 60 de ani pentru femei.

Cota de popularitate a lui Putin a avut de suferit, scăzând de la 90% în 2015 la 64% în 2019.

În sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri, televizată în direct, Putin a declarat că nivelul de trai scăzut, salariile mici, sistemul de sănătate precar şi îngrijorările privind depozitarea deşeurilor sunt cele mai importante probleme ale Rusiei.

O persoană care a sunat din regiunea Samara a povestit cât de greu este să întreţii o familie cu doar 10.000 de ruble (140 de euro) pe lună. „Când va deveni viaţa mai bună?”, a întrebat el.

„Este adevărat că veniturile au scăzut în ultimii ani. Cea mai mare scădere a avut loc în 2016, dar acum veniturile au început să îşi revină”, a afirmat Putin, dând vina pe volatilitatea din trecut a pieţei de energie.

Un program public major de cheltuieli numit Proiectele Naţionale va ridica nivelul de trai, a promis el.

„Rezultatele ar trebui să se simtă în acest an şi în următorul”, a afirmat Putin.

Fostul ministru al Finanţelor, Alesei Kudrin, a declarat săptămâna trecută că este îngrijorat de riscul unei „explozii sociale” dacă nivelul sărăciei nu este scăzut.

Putin, al cărui mandat se va încheia în 2024, nu are niciun rival semnificativ pe scena politică în ciuda indiciilor privind nemulţumirea poporului rus.

Planurile de a deschide facilităţi de evacuare a deşeurilor în apropiere de zone populate au declanşat proteste în mai multe oraşe iar cazul jurnalistului de investigaţie Ivan Golunov, arestat şi acuzat de trafic de droguri şi ulterior eliberat, a dus la noi proteste la Moscova în această lună.

Sursa : news.ro

Manfred Weber nu are susținerea liberalilor şi socialiştilor pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene... A trăit 23 de ani cu dureri cumplite. Când și-a făcut o radiografie, medicilor nu le-a venit să creadă ce au văzut: „Era...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x