Antena Căutare

Raport ONU: Risc de foamete in 30-40 de ani din cauza suprapopularii!

Suprapopularea planetei va duce la foamete, in urmatorii 30-40 de ani. Tarile care sunt dependente de importuri vor suferi cel mai mult. Preturile alimentelor la nivel global vor deveni instabile, se arata intr-un raport al Naţiunilor Unite.

5-10 ani ne mai descurcam, dar peste 30-40 de ani suprapopularea Terrei ar putea duce la un dezastru planetar, spun specialistii de la ONU.

Preturile alimentelor au atins valori record la inceputul acestui an, pe de o parte din cauza tensiunilor din nordul Africii, iar pe de alta parte din cauza instabilitatii din zona araba.

Raportul de la ONU spune ca preturile la cereale au crescut atat de mult, incat s-ar putea ajunge la foamete. Deja 925 de milioane de persoane sufera de foame pe mapamond.

Populatia lumii va atinge sapte miliarde de persoane, iar peste 10-12 ani va fi de 8 miliarde, arata ONU intr-un alt raport publicat pe site-ul sau.

Ne vom inmulti atat de mult, incat previziunile oamenilor de stiinta americani arata ca, pana in 2050, populatia Pamantului ar putea ajunge la 9 miliarde de persoane, iar atunci oamenii vor incepe sa se lupte, la propriu, intre ei, pentru hrana.

Tot specialistii de la Organizaia Natiunilor Unite spun ca, peste cateva decenii, ne vom confrunta cu o lipsa acuta de alimente si apa .

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Arme pentru Brad Pitt, confiscate de o echipa SWAT la Budapesta... VIDEO! Protestatarii au ocupat Wall Street-ul, in America...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x