Antena Căutare

Razboi la un click distanta! Stuxnet, prima super-arma cibernetica, ar fi lovit Iranul si acum ameninta restul lumii

CIA s-ar afla in spatele fabricarii super-virusului Stuxnet si ar fi atacat o uzina nucleara din Iran cu aceasta „arma cibernetica”. Virusul Stuxnet, considerat o adevarata arma, a fost creat in urma cu un an, cu scopul precis de a provoca daune insemnate uzinei nucleare Busehr, relateaza Daily Mail.

Potrivit expertului in securitate Ralph Langner, virusul Stuxnet a deschis un nou capitol in istoria omenirii. Expertul considera ca „proliferarea armelor cibernetice nu mai poate fi oprita in acest moment".

Virusul Stuxnet este unul extrem de sofisticat. A gasit vulnerabilitati la Windows, a penetrat si trecut peste sistemul de control industrial conceput de Siemens.

Interesul pentru acest virus si pentru alte arme cibernetice a crescut foarte mult, in ultima perioada. Au fost create softuri care au „copiat" Stuxnet, marind in acest fel posibilitatile atacatorilor.

Autoritatile din lumea intreaga sunt de multa vreme in alerta fata de amenintarea cibernetica si iminenta unui razboi electronic.

Viitoarele razboaie vor contine cu siguranta si atacuri cibernetice ce vor avea efecte dezastruoase asupra sistemelor industriale si economice.

Cele mai vulnerabile tinte sunt centralele electrice, sistemele de alimentare si cele pentru controlul traficului aerian.

Sursa: Antena3

VIDEO! Barack Obama gafeaza in Kansas: "E bine sa te afli din nou in Texas"... Moscova: ziarist calcat in picioare de fortele OMON...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x