Antena Căutare

Reportaj AFP despre "marele zid tiganesc" din Baia Mare: Locatarii sustin ca se simt ca la inchisoare

Zidul ridicat in jurul unor blocuri locuite de romi din Baia Mare continua sa atraga atentia presei internationale. Un reportaj al agentiei France Presse prezinta controversele generate, pe aceasta tema, intre autoritatile locale, localnici si organizatiile neguvernamentale.



Un reprezentant al romilor contesta pozitia primariei si crede ca accidentele puteau fi prevenite si prin alte mijloace, cum sunt limitatoarele de viteza.

Reporterii au stat de vorba si cu locatarii celor doua blocuri, care marturisesc ca se simt ca la inchisoare. Multi au refuzat sa fie filmati insa, de teama ca vor fi pedepsiti cu evacuarea.

In spatele zidului, jurnalistii de la France Presse au descoperit, in primul rand, saracie. Vazut de la distanta, unul din blocuri pare chiar abandonat. Alimentarea cu apa a fost intrerupta, deoarece locatarii nu plateau facturile, si toata lumea se aprovizioneaza de la un singur robinet, in curtea plina de noroi unde se joaca si copiii.

In aceste conditii, multi localnici de pe "partea buna" a zidului se bucura ca nu mai sunt obligati "sa vada mizeria". Iar primarul promite fonduri pentru decorarea zidului si renovarea blocurilor locuite de romi.

VIDEO! Vladimir Putin s-a declarat in favoarea unirii Rusiei cu Belarus intr-un singur stat... Autorul masacrului din Norvegia vrea sa fie examinat de un psihiatru japonez!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x