Antena Căutare

Romanca, premiata de Barack Obama pentru rezultate exceptionale in cercetare

Emilia Morosan, romanca ce realizeaza cercetari in astronomie, fizica si chimie, se numara printre cei 85 de cercetatori care vor fi premiati de catre Barack Obama.

Emilia Morosan, cercetator la Universitatea Rice din Statele Unite ale Americii, se va intalni cu presedintele american in luna decembrie. Romanca va primi de la Obama distinctia pentru debutul in cariera stiintifica.

Ceremonia va avea loc pe 13 decembrie, se arata pe site-ul universitatii.

Emilia Morosan este profesor-asistent la Universitatea Rice din Statele Unite ale Americii. Romanca, ce realizeaza cercetari in astronomie, fizica si chimie, se numara printre cei 85 de cercetatori care vor fi premiati de catre Barack Obama.

Aceasta este una dintre cele mai inalte distinctii acordate de guvernul SUA cercetatorilor aflati la inceputul carierei. Premiile au fost inaugurate de presedintele Bill Clinton, in anul 1996 si au ca scop onorarea cercetatorilor cu rezultate deosebite. Ceremonia de acordare a premiilor se va desfasura la data de 13 decembrie.

Sunt foarte incantata. Recunoasterea meritelor imi ofera un sentiment incredibil, insa cel mai important este ca voi dispune de fonduri suplimentare care imi vor permite sa angajez persoane noi" , a declarat Emilia Morosan.

Am fost nominalizata de Biroul de Cercetare Strategica din cadul Fortelor Aeriene, institutie care mi-a si finantat pana in prezent programele de cercetare", a adaugat romanca.

Stiinta si tehnologia constituie o parte esentiala a economiei Statelor Unite", a declarat Barack Obama. „Sunt increzator ca acesti cercetatori, cu rezultate profesionale de exceptie, vor continua sa realizeze descoperiri importante care vor ajuta ca natiunea noastra sa evolueze", a mai precizat liderul american.

Sursa: Jurnalul National

Descoperire: La nasterea sa, Universul era un lichid fierbinte... Italia: Roman injunghiat mortal in fata unei discoteci din Torino...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x