Antena Căutare

Romania, condamnata de CEDO: 3,6 milioane euro pentru incalcarea dreptului la proprietate in 2010

Romania a fost condamnata pe parcursul anului 2010 de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO) pentru incalcarea dreptului la proprietate in 61 de cauze, suma totala a despagubirilor impuse statului roman ridicandu-se la 3,6 milioane euro.

Suma a fost inaintata luni, intr-o conferinta de presa, de subsecretarul de stat in MAE Razvan-Horatiu Radu, agentul guvernamental pentru CEDO.

Anul trecut a crescut insa si numarul de cauze castigate in fata Curtii de la Strasbourg de statul roman pe acest tip de speta, pe fondul unei cresteri a numarului de plangeri. Au fost inregistrate scaderi fata de anii anteriori ale numarului condamnarilor, precum si ale sumei totale a despagubirilor care s-au ridicat, de exemplu, la aproximativ 12 milioane de euro pentru anii 2008 si 2009.

Romania risca sa fie "bombardata" cu condamnari la CEDO, daca nu rezolva problema retrocedarilor

Romania risca sa se confrunte cu un val de condamnari la CEDO, daca nu rezolva problema retrocedarilor pana in iulie 2012, termenul-limita acordat de instanta europeana, a mai spus agentul guvernamental al Romaniei pentru CEDO, citat de NewsIn.

Tot articolul, in Jurnalul National

WikiLeaks: CIA a folosit o baza aeriana turca pentru a transporta suspecti de terorism... Un roman a castigat 1,35 mil. $ la un turneu de poker din Caraibe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x