Antena Căutare

Rusia a atacat un stat membru NATO! Hackerii Kremlinului au obținut date importante

Rusia a atacat Cehia, stat membru NATO, potrivit raportului de anul acesta al serviciului ceh de contrainformații. Atacul a avut loc în 2017 și a vizat sistemul informatic al Ministerului de Externe de la Praga.

Rusia a atacat Cehia, stat membru NATO, potrivit raportului de anul acesta al serviciului ceh de contrainformații. Atacul a avut loc în 2017 și a vizat sistemul informatic al Ministerului de Externe de la Praga.

Acesta a fost cel mai important atac dintr-o serie de atacuri informatice ce au avut loc în 2017 asupra Cehiei.

Atacul a fost detectat la începutul lui 2017, dar sistemul de comunicații al Ministerului de Externe fusese compromis din anul precedent, când hackerii au accesat peste 150 de conturi de e-mail ale angajaților instituției, copiind mesajele și documentele atașate.

În acest fel, hackerii au obținut informații și date care ar putea fi folosite în atacuri viitoare, precum și o listă de ținte potențiale din instituțiile publice, se arată în raportul citat.

Atacatorii au vizat conturile de e-mail ale reprezentanților de rang înalt ai Ministerului de Externe de la Praga, potrivit digi24.ro.

Modul în care au acționat și metodele folosite sunt similare celor întâlnite, în aceeași perioadă, în mai multe state europene.

Conturile de e-mail ale angajaților Ministerului de Externe ceh au mai fost ținta unui atac din decembrie 2016. Hackerii au compromis atunci câteva sute de conturi.

Potrivit serviciului de securitate ceh, ambele atacuri au fost parte a unor campanii de spionaj cibernetic orchestrate de FSB și GRU.

În timpul aceleiași campanii, au mai fost afectate conturile de e-mail ale unor persoane care aveau legături cu Ministerul Apărării de la Praga.

Gestul inconșient i-a fost fatal! O femeie a murit după ce a scos capul pe fereastră într-un tren... O româncă apare într-un calendar special dedicat bunicilor din Italia - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x