Antena Căutare

Rusii se tem de un cutremur mare venit din Vrancea

Academicianul rus Evgheni Rogojin a declarat ca un cutremur major s-ar putea intampla in urmatorii zece ani sau, poate, chiar mai devreme. Seismologii rusi se asteapta la un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter la Moscova, care va veni din Vrancea, Romania, relateaza lifenews.ru



Desi a ezitat sa precizeze o data exacta a viitorului cutremur ce va zdruncina Moscova (via Vrancea), previziunea expertilor rusi este ca acest eveniment s-ar putea intampla in urmatorii zece ani sau, poate, daca teoria miscarii ciclice a placilor tectonice este verificata, mai devreme.

Si Institutul de Geofizica S.I.Subbotin de pe langa Academia de Stiinte a Ucrainei a prognozat, cu mai multe luni in urma, ca mai multe cutremure de pamant vor zdruncina in timpul apropiat teritoriul ucrainean, avand drept sursa de propagare regiunea Vrancea.

Seimologii romani vorbesc la randul lor despre posibilitatea producerii unui cutremur de mare adancime in regiunea Vrancea, magnitudinea estimata fiind 5. Conform observatiilor facute asupra unui fenomen de acest gen - cutremurul din 1940, din cauza modului de propagare al undelor seismice, efectele vor fi resimtite cu precadere in zona Campiei Ruse.

Oamenii de stiinta rusi afirma ca evenimentul seismic in arhipelagului japonez era asteptat de catre experti, numai ca, ceea ce a surprins a fost magnitudinea mare cu care acesta s-a manifestat, urmarile sale putand duce chiar si la schimbari ale reliefului din zona, un strat imens al scoartei terestre, de aproximativ 500 de kilometri, modificandu-si pozitia.

Expertii rusi mai estimeaza o crestere a activitatii seismice in zona peninsulei Kamtceatka, a insulelor Kurile si in Caucaz.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Dezastrul din Japonia: Vezi cum poti ajuta!... Membrii G8 nu au ajuns la un acord privind o interventie militara in Libia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x