Antena Căutare

Securitate maxima: Barack Obama, intr-o vizita de 10 zile in Asia

Presedintele american, Barack Obama, incepe sambata o vizita de 10 zile in Asia. El spera ca aceasta calatorie sa aduca relatii comerciale mai bune intre Washington si statele din zona. Prima sa oprire este orasul indian Mumbai, unde liderul de la Casa Alba va petrece doua zile.

Barack Obama a plecat in Asia insotit de un aparat de securitate impresionant. Peste 30 de nave de razboi vor patrula apele din regiune, pentru a asigura protectia presedintelui.

In plus, autoritatile indiene au luat masuri draconice de securitate pentru a evita orice incident neplacut. Toate masinile care circula in apropierea traseului urmat de delegatia oficiala, sunt strict perchezitionate. Iar accesul persoanelor straine, in zona in acre va locui Obama, este interzis.

Liderul de la Casa Alba va fi gazduit la Hotelul Taj Mahal Palace, din centrul orasului - care a fost teatrul unui grav atentat terorist in urma cu doi anji. Obama a ales intentional acest loc simbol, pentru a sublinia cooperarea dintre India si Statele Unite, in domeniul securitatii.

Din Mumbai, seful statului american va pleca la New Dheli, unde se va intalni cu mai multi oficiali locali. El spera ca intrevederile sa duca la imbunatatirea relatiilor comerciale dintre cele doua tari. In pofida intentiilor cordiale anuntate de Obama, vizita sa in India a starnit reactii contradictorii.

Sute de musulmani au iesit pe strazi intr-un oras din nordul Indiei pentru a protesta fata de vizita lui Obama. Ei au scandat lozinci anti americane si au ars efigii cu fata liderului american.

Dupa India, Presedintele American va vizita Indonezia, Coreea de Sud si Japonia.

Pakistan: Peste 70 morti si 100 raniti, dupa doua atacuri teroriste... Al-Qaeda a revendicat trimiterea coletelor-capcana din Yemen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x