Antena Căutare

"Simţeam că mi se face creierul bucăţi, am plâns în fiecare noapte luni în şir". O tânără din Vietnam și-a găsit mama după 45 de ani printr-un test ADN cumpărat online.

O tânără din Vietnam și-a găsit mama după patru decenii în care a trăit cu speranța că o mai poate reîntâlni pe cea care i-a dat viață. Cele două au fost separate timp de 45 de ani din cauza războilui cu Statele Unite. Într-o zi, fata a descoperit posibilitatea aflării legăturilor de rudenie cu ajutorul testelor ADN din mediul online.

"Simţeam că mi se face creierul bucăţi, am plâns în fiecare noapte luni în şir". O tânără din Vietnam și-a găsit mama după 45 de ani printr-un test ADN cumpărat online. Galerie
Leigh Mai Boughton Small

După doar 4 ani de zile, în septembrie 2019, tânăra a primit un mail de la ancestry.com prin care i s-a comunica faptul că a fost identificată o posibilă rudă de gradul întâi a acesteia, o soră sau o verişoară primară, urmat de un alt mail în care i se spunea: „Cred că eşti sora mea. Mama ta vietnameză te caută“. În mai puțin de două luni de la mesaj, cele două s-au reîntâlnit

În luna aprilie a anului 1975 armata nord-vietnameză se apropia de Saigon, capitala Vietnamului de Sud, în timp ce americanii îşi evacuau trupele din Indochina.

Printre vietnamezii care se temeau de victoria comunismului şi care încercau să fugă în Statele Unite era şi Nguyen Thi Dep (foto), care avea o fetiţă de trei ani cu un soldat american.

În haosul din acele zile, a reuşit să o trimită în SUA doar pe fată în cadrul operaţiunii „Babylift“, prin care armata americană a transportat 3.000 de copii din Vietnam în America, deseori în condiţii haotice, fără o evidenţă clară a copiilor sau familiilor din care proveneau.

"Simţeam că mi se face creierul bucăţi, am plâns în fiecare noapte luni în şir". O tânără din Vietnam și-a găsit mama după 45 de ani printr-un test ADN cumpărat online.

Leigh Mai Boughton Small

Astfel, Leigh Mai Boughton Small a ajuns să fie adoptată de o familie din clasa de mijloc din New England.

În cele din urmă, pe 17 noiembrie, fetiţa, acum o femeie de 47 de ani, cu trei copii, şi-a revăzut mama, într-o întâlnire care a avut loc la Ho Shi Minh, în Vietnam.

Mama, ajunsă la 70 de ani lucrează ca îngrijitoare la o şcoală din Vietnam la care ajunge în fiecare dimineaţă pe bicicletă.

Cum s-au separat cele două?

Soldatul Joe ONeal, tatăl natural al fetei, a fost trimis acasă la scurtă vreme după Acordul de Pace de la Paris din ianuarie 1973, iar Nguyen Dep nu a reuşit să menţină legătura cu bărbatul care apoi s-a căsătorit în Carolina de Sud.

Femeia se temea că soldaţii nord-vietnamezi i-ar putea ucide copilul când vor afla că a fost conceput cu un american.

„M-am speriat şi am hotărât să o trimit pe mai departe. A durat o săptămână de la completarea hârtiilor până când avionul ei a decolat“, a spus femeia, care a povestit şi cum a decurs ultima întrevedere cu fetiţa de trei ani, la orfelinatul în care aştepta să fie urcată în avion.

„I-am spus că mă duc să mă spăl pe faţă cu gândul să plec. Dar instinctul i-a spus ceva şi a strigat «Mamă, nu pleca». În acel moment aş fi vrut să mă întorc şi să o iau acasă. Simţeam că mi se face creierul bucăţi, am plâns în fiecare noapte luni în şir. Tatăl meu nu a vorbit cu mine două luni“, şi-a amintit Nguyen Dep.

Fiica împreună cu mama adoptivă, a început căutarea mamei naturale în 2000, după ce s-a căsătorit şi a decis că vrea să aibă şi copii.

În septembrie 2019 cele două și-au intersectat căile.

„O iubesc mult şi sunt liniştită că Mai a crescut, are familia ei şi poate să aibă grijă de ea. Înainte mă întrebam dacă mai trăieşte, ce viaţă are. Mi-era teamă că îi este greu“, a mai spus mama.

Șase morți și peste 300 de răniți, în urma cutremurului din Albania. O bătrână a murit încercând să-și protejeze nepotul... Bilanțul cutremurului din Albania a crescut. 13 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite. Imagini terifiante surpr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x