Antena Căutare

Siria a fost suspendata din Liga Araba

Siria a fost suspendata din Liga Araba, care ameninta regimul de la Damasc si cu alte sanctiuni daca nu inceteaza reprimarea violenta a manifestatiilor pentru democratie. In replica, ambasada Arabiei Saudite la Damasc a fost devastata de sustinatori ai regimului.



Puterile vestice au sperat in repetate randuri ca Siria va fi izolata de vecinii ei arabi insa este prima data cand acest lucru se intampla. Unii lideri arabi au ezitat sa se intoarca impotriva unei alte natiuni arabe gandindu-se la felul in care un astfel de mesaj va fi receptionat de propriile popoare, sustin diplomatii.

Presedintele sirian a decis insa sa continue cu actiunile militare de reprimare a revoltei populare fara precedent impotriva regimului in ciuda planului de pace negociat de Liga Araba pe 2 noiembrie. Actiunile guvernului de la Damasc s-au soldat cu peste 3.500 de morti in cele 7 luni de violente. potrivit ONU.

Prim-ministrul Qatarului a lansat si posibilitatea ca Liga Araba sa ceara ajutorul ONU pentru a proteja drepturile sirienilor. "Daca violentele nu inceteaza, Secretarul General va cere ajutorul organizatiilor internationale pentru drepturile omului, inclusiv al Natiunilor Unite", a declarat Jassim.

Yemen si Liban s-au opus suspendarii Libiei, iar Irakul s-a abtinut. Suspendarea Libiei din Liga este vazuta si ca o oportunitate pentru o interventie internationala in tara afectata de violente, dupa ce misiunea NATO in Libia, care a contribuit la indepartarea lui Muammar Gaddafi de la conducerea tarii, a primit aprobarea Consiliului de Securitate al ONU dupa ce Libia a fost suspendata din Liga.



O femeie-vampir este cautata in SUA. Suspecta a muscat de gat doua persoane intr-un magazin... Finlanda este de acord cu aderarea pe etape a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x