Antena Căutare

Siria - Armata a deschis focul asupra manifestantilor: peste 45 de morti

Peste 250.000 de sirieni au manifestat vineri impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad si au condamnat masacrul de la Hula, in mai multe orase ale Siriei, unde fortele guvernamentale ai deschis focul pentru a dispersa protestatarii, conform unui ONG sirian.

Violentele s-au soldat cu cel putin 45 de morti pe tot teritoriul sirian, dintre care 33 de civili si 12 militarii, conform unui ultim bilant al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informeaza AFP.

Armata Siriana Libera (ASL) si-a anuntat intentia de a-si relua "operatiunile defensive" dupa expirarea, la 9.00 GMT (12.00, ora Romaniei), a ultimatului lansat regimului pentru ca acesta sa inceteze violentele, considerand ca planul Annan a esuat.

Desi a fost dislocat un numar mare de forte de securitate, peste 250.000 de sirieni au manifestat impotriva regimului si pentru a condamna masacrul din Hula, de pe 25 mai, atunci cand au murit 108 persoane, dintre care 49 de copii. Fortele de ordine au deschis focul pentru a dispersa protestatarii, ucigand chiar doi dintre acestia in Alep.

ONU: Autorii crimelor din Siria trebuie adusi in fata justitiei

Secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, si-a luat angajamentul de a aduce in fata justitiei pe autorii crimelor din Siria, dupa o saptamana de la masacrul din Hula.

Iar un inalt oficial al ONU a sustinut ca are "banuieli puternice" privind implicarea "shabbiha", o militie proguvernamentala, in masacrul din Hula, care a declansat un val de proteste internationale si care a scazut increderea in planul de pace al lui Kofi Annan.

108 persoane, dintre care 49 de copii, au fost ucisi in Hula vineri si sambata, iar alte 300 au fost ranite, potrivit observatorilor ONU aflati la fata locului.

Foto: Intactimages / EPA

Egipt: Hosni Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata... Catastrofa aeriana in Nigeria: Un avion cu 153 de pasageri s-a prabusit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x