Antena Căutare

Socant! Tanara, fara nas si urechi pentru ca si-a facut familia de rusine

O tanara de numai 19 ani din Afganistan a ramas fara nas si urechi, pentru ca si-ar fi facut familia de rusine. Obligata sa se marite cu un barbat pe care nici macar nu-l cunostea, Bibi Aisha a fugit de la rudele barbatului ei care o maltratau.

Tragedia tinerei a inceput cand aceasta avea numai 8 ani. Atunci, tatal sau i-a promis mana unei alte familii in cadrul unui obicei numit "baad". La 16 ani, fata a fost trimisa la familia barbatului pe care trebuia sa-l ia in casatorie si care era plecat la razboi.

In noua sa "familie" fata era maltratata, motiv pentru care a decis sa fuga. "Am petrecut doi ani ca prizoniera in familia barbatului pe care trebuia sa-l iau in casatorie", a declarat Aisha.

Tanara a fost prinsa la scurt timp de familia barbatului ei si dusa in fata unui tribunal taliban. Pentru ca i-ar fi facut familia de rusine, barbatul pe care trebuia sa-l ia in casatorie a primit dreptul de a-i taia nasul si urechile.

Actul atroce a fost comis in muntii Oruzgan unde fata a si fost lasata sa moara. "Cand mi-au taiat nasul, am lesinat", povesteste Bibi Aisha pentru CNN.

"Nu puteam nici macar sa-mi deschid ochii din cauza sangelui care imi siroia pe fata", a mai spus fata.

In prezent, tanara este protejata de Organizatia Femeilor din Afganistan.
Natiunile Unite estimeaza ca aproximativ 90% dintre femeile afgane sunt abuzate de propriile familii. In Afganistan, exista numai opt adaposturi pentru femeile abuzate si toate apartin unor organizatii private.

Foto: CNN

SUA multumesc Romaniei pentru participarea la proiectul scutului antiracheta... Platforma de navigare Google, pe televizor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x