Antena Căutare

Spania: Bataie generala intre "indignati" si politie, din cauza austeritatii

Sute de "indignati" spanioli au protestat in centrul Madridului fata de reforma muncii si a austeritatii prelungite, indemnand la greva generala. Mitingul a degenerat intr-o bataie generala cu fotele de ordine cand manifestantii au fortat cordonul de securitate din jurul cladirii Guvernului.

Spaniolii au iesit in strada dupa ce Guvernul de la Madrid a adoptat o reforma vizand flexibilizarea pietei muncii si favorizarea tinerilor, ce cuprinde o reducere a indemnizatiilor de concediere.

La inceputul mitingului de la Puerta del Sol, oamenii au menifestat pasnic, purtand baderole, pe care, de pilda, se putea citi "Impotriva reformei muncii. Noi nu suntem marfa politicienilor si a pietelor" si scandand la megafoane "Greva generala!" si "Mobilizarea! Lupta continua cu orice pret".

Apoi, circa 500 de "indignati" au pornit in mars din Puerta del Sol catre Parlament, au fortat barajele instalate de politie langa sediul Legislativului iar politistii au intervenit impotriva multimii si au arestat mai multi manifestanti.

Miscarea "indignatilor" a aparut la mijlocul anului 2010, cu scopul de a denunta incapacitatea politicienilor de a gasi solutii de iesire din criza.

Somajul in Spania a ajuns la o cota-record, de peste 22%, in randul populatiei active, si de aproape 50%, in randul tinerilor.

Foto: Intactimages / EPA

Iranul anunta "realizari foarte importante" in domeniul nuclear... Bilantul negru al zapezii in Europa: 620 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x