Antena Căutare

Spania: Prima centrala cu panouri solare care functioneaza si noaptea

Prima centrala cu panouri solare care poate genera energie si noaptea a fost inaugurata de catre regele Spaniei, Juan Carlos, si ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed. Construita langa Sevilla, centrala are mii de panouri solare care concentreaza lumina soarelui pe celule termice cu sare.

formeaza un lichid cu sare foarte incins care permite generarea electricitatii pentru inca 15 ore dupa lasarea soarelui, lucru nemaintalnit in industria energiei solare.


Directorul tehnic al centralei, Santiago Arias, a declarat ca "productia electricitatii este mai mare vara decat iarna, dar instalatia este facuta sa functioneze tot anul, zi si noapte". De asemenea, instalatia este proiectata sa produca electricitate pentru un oras de 100.000 de oameni.

Centrala se numeste Gemasolar si este un proiect comun intre Emiratele Arabe Unite si Spania. Seicul Mohammed bin Zayed, ministrul de externe al statului arab si Juan Carlos, regele spaniol, au inaugurat instalatia care reprezinta prima participare a Emiratelor la productia de electricitate din surse alternative in Europa.

Foto: euronews.net

Marea Britanie: "Taxa pe grasimi", noua metoda de reducere a obezitatii... VIDEO! Turcia: Un copil de 12 ani a devenit erou, dupa ce a oprit un jaf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x