Antena Căutare

Statul chinez imprumuta Ucraina cu aproape 4 miliarde de dolari pentru un proiect energetic

Compania ucraineana Naftogaz, monopolul de stat din domeniul gazelor naturale, va primi un imprumut de 3,7 miliarde de dolari din partea Chinei in vederea finantarii unui program care vizeaza reducerea consumului de gaze naturale prin inlocuirea acestuia cu carbune, informeaza RIA Novosti.

Potrivit Guvernului de la Kiev, imprumutul acordat Naftogaz este garantat de statul ucrainean. Programul finantat de imprumutul din China vizeaza substituirea consumului de gaze naturale cu carbune in centrale electrice si constructia de facilitati de gazeificare a carbunelui.

Oficialii din Ucraina, tara puternic dependenta de importurile de gaze naturale din Rusia, vor sa substituie un consum anual de 4 miliarde de metri cubi de gaze naturale cu carbune. Astfel, s-ar face o economie de 1,5 miliarde de dolari anual, se arata intr-un comunicat al guvernului. Ucraina importa aproximativ doua treimi din cantitatea de gaze naturale necesare pentru consum.

Sursa: Antena3.ro

Romanul care a dat foc Bibliei la Vatican a comis-o din nou si a fost arestat... Dispozitiv portabil ce identifica din timp atacurile cerebrale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x