Antena Căutare

SUA: Cercetatorii au creat prima viata artificiala

Cercetatorii americani au dezvoltat prima celula de bacterie controlata de un genom sintetic, in cadrul unui experiment ce ar putea naste numeroase intrebari filozofice si stiintifice despre incercarea de creare a vietii.

"Aceasta este prima celula sintetica realizata," arata cercetatorul Craig Venter. "O numim sintetica deoarece celula este in totalitate derivata dintr-un cromozom sintetic, facut din patru flacoane de chimicale pe un sintetizator cihimic pornind de la informatii din calculator.

Echipa spera sa foloseasca metoda pentru "a proba mecanismul de baza al vietii si sa creeze bacterii special menite a rezolva probleme de mediu sau energie."

Metoda ar putea fi folosita pentru a crea bacterii special produse pentru a ajuta la producerea de biocombustibil sau sa curete dezastrele ecologice, se arata in studiul condus de J. Craig Venter Institute .

Cercetatorii au sintetizat 1,08 milioane de perechi de baza ai genomului bacteriei Mycoplasma mycoides, creata din patru flacoane de chimicale care creeaza componentele ADN.
De asemenea au adaugat secvente ADN pentru a distinge genomul de unul natural.

De asemenea, au imprimat numele celor 46 de cercetatori care au lucrat la proiect, alaturi de adresa web, pe genom astfel incat oricine decodifica genomul poate trimite un mail.

"Incepem cu o celula vie pe care o transformam," arata Venter la conferinta de presa, adaugand ca celula a trecut acum "printr-um milion de pasi de replicare" si a fost inghetata.

Echipa lui Venter anuntase in 2008 ca a sintetizat chimic un genom bacterial, dar nu a putut activa acel genom in celula.

Geometrie americana: Din ce unghi sa-l impusti pe Barack Obama... VIDEO Sofer cu tupeu in Dubai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x