Căutare Live

SUA se "inchina" la Allah: Numarul moscheilor a crescut cu 74% in 10 ani

Potrivit unui raport intitulat "Moschee 2011", numarul locaselor de cult musulmane din SUA a crescut in ultimii zece ani cu 74%. Astfel, daca in anul 2000, inainte de tragicele atentate de la 11 septembrie 2001, in cele 50 de state americane existau 1.209 moschei, acum numarul acestora a ajuns la 2.106.

In statul New York exista, de exemplu, 192 de moschei, 120 sunt in South California, 166 in Texas si 118 in Florida.

Totusi, 87% dintre liderii religiosi musulmani din SUA au estimat ca fundamentalismul nu a crescut in randul tinerilor, din contra, "principala lor problema este sa vina si sa ramana in cadrul moscheilor", conform raportului realizat la initiativa grupului Faith Communities Today

Studiul explica ca numarul moscheilor a crescut in ultimii zece ani cu o viteza incredibila din cauza valurilor de imigranti veniti din regiuni precum Somalia, Irak, Africa si Bosnia si prin prosperitatea in crestere a comunitatii musulmane.

In acelasi timp, pe teritoriul SUA se afla aproximativ 322.000 de biserici crestine.

Foto: blog.timesunion.com

Extremistii italieni se opun intrarii Romaniei in Schengen... Romania a renuntat la blocarea candidaturii Serbiei la UE...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri