Antena Căutare

SUA: Statele federale nu pot limita sau interzice armele de foc

Curtea Suprema de Justitie a SUA a decis luni ca statele federale nu au dreptul sa limiteze sau sa interzica detinerea de arme de foc, garantata de amendamentul doi din Constitutie, anunta AFP.


Amendamentul doi spune: "O militie bine organizata fiind necesara pentru securitatea unui stat liber, dreptul poporului de a detine si de a purta arme de foc nu va fi incalcat".

La acel moment, era vorba, sustin partizanii reglementarii portului de arme, de a impiedica statul sa incerce sa preia controlul asupra statelor membre.

In iunie 2008, Curtea Suprema a interpretat amendamentul ca un drept al fiecarei persoane de a purta o arma asupra lui pentru autoaparare. Calificata istorica la acel moment, decizia nu se aplica decat la nivelul statului federal, deoarece se referea doar la orasul Washington.

Doi ani mai tarziu, un locuitor din Chicago (Illinois), unde armele sunt complet interzise, a declarat ca este ingrijorat de posibilitatea de a se apara de "dealeri si de bande" si a sesizat Curtea pentru a extinde aceasta interpretare la toate statele federale.

sursa:Hotnews
VIDEO! In Rusia, Dacia se repara cu ciocanul!... Financial Times: China este interesata de investitii in energie, agricultura si minerit in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x