Antena Căutare

Test de fertilitate pentru barbati, disponibil in curand

Un nou dispozitiv care seamana cu un test de sarcina pentru femei, dar care este menit sa evalueze fertilitatea masculina, va fi disponibil, in curand, in Europa si in Statele Unite ale Americii, conform unui studiu publicat in revista de specialitate "Human Reproduction", informeaza Reuters.

Potrivit doctorului John Herr, unul dintre cei care au contribuit la realizarea dispozitivului, testul se adreseaza cuplurilor care au incercat sa aiba copii timp de cateva luni, dar nu sunt pregatiti sa apeleze la ajutor profesionist. Testul ajuta cuplurile aflate in aceasta situatie sa afle daca barbatul este factorul infertil, oferindu-le confortul intimitatii si posibilitatea de a economisi niste bani.

"Produsul va avea un pret de aproximativ 25 de dolari. Ceea ce este mult mai ieftin decat o analiza completa a lichidului seminal", a declarat dr. Herr. Acesta a adaugat ca, in SUA, costul unei asemenea analize este de 65-250 USD, in functie de resedinta subiectului.

Rezultatele obtinute in urma perioadei de testari au indicat o acuratete de 96% a dispozitivului. Intr-un mililitru de lichid spermatic exista aproximativ 20 de milioane de spermatozoizi - considerat un nivel normal -, iar noul test va putea sa indice daca sperma unui barbat este fertila sau daca acesta se confrunta cu infertilitatea severa - sub cinci milioane de spermatozoizi intr-un mililitru de lichid spermatic. "Practic, indica nivelul de infertilitate a barbatului. Daca ambele linii sunt negative, atunci trebuie apelat imediat la tratament medical pentru infertilitate", a adaugat Herr.

Testul functioneaza prin detectarea antigenului SP-10, care se gaseste pe suprafata unei celule spermatice si care a fost descoperit de Herr si colegii sai.

SUA vede patru amenintari nucleare la adresa securitatii internationale... Lider al Mafiei italiene, arestat in Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x