Antena Căutare

Toyota recheama modelele Lexus in fabrica

Pentru Toyota perioada nefasta pare sa nu se mai termine si, la cum merg lucrurile, nu o sa ramana prea multe masini produse de japonezi care sa fie rechemate in service. Ultima invitata pentru verificari este marca de lux Lexus. Si, chiar daca vorbim de masini al caror pret sare peste 50 de mii de euro, 11500 de autoturisme trebuie sa ajunga la mecanici pentru a le fi verificate sistemele de directie.


Toyota a suspendat vanzarea SUV-ului Lexus GX 460 in SUA la doar cateva ore dupa ce revista Consumer Reports a publicat un test din care reiesea ca autoturismul are problme mari tot cu directia si ca exista pericol de rasturnare. Publicatia, foarte respectata peste ocean a acordat masinii ratingul "No Buy", sfatuind astfel cumparatorii sa nu dea banii pe o masina scumpa si nesigura. La momentul respectiv Toyota a reactionat spunand ca va trata problema cu seriozitate dar nu a chemat masinile pentru verificari. Iar modelul care va ajunge acum in service este altul.

In ultimul an Toyota a chemat insa pentru verificari circa 10 milioane de masini pentru a verifica diversele probleme legate mai ales de posibilitatea blocarii pedalei de acceleratie. In Romania, 12 masini ale marcii nipone au ajuns in fata mecanicilor. Cat despre modelele Lexus, anul trecut s-au inmatriculat in total 101 masini Lexus, fata de 250 in 2008. Dintre masinile Lexus vandute anul trecut la noi in tara au fost inscrise in circulatie doar patru LS, de 11 ori mai putine decat in 2008.

VIDEO Un copil de de 14 luni, la un pas sa fie zdrobit de un autobuz... VIDEO Crater imens pe autostrada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x